Τρόποι πληρωμής

  • Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα: Η χρέωση της κάρτας γίνεται μέσω της υπηρεσίας της Eurobank.
    Υποστηριζόμενες κάρτες: Visa, Mastercard, American Express.
  • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό Eurobank.
    (Tα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον πελάτη)

Τρόποι αποστολής

Συνεργαζόμαστε με την ΕΛΤΑ Courier.

Χρεώσεις εσωτερικού

Για αποστολή προς χερσαίους και νησιωτικούς ελληνικούς προορισμούς του δικτύου της ΕΛΤΑ Courier η χρέωση είναι 3,5 ευρώ, με παράδοση σε 3-5 εργάσιμες ημέρες.

Χρεώσεις εξωτερικού

Για αποστολές εκτός Ελλάδας του δικτύου της ΕΛΤΑ Courier η χρέωση είναι 11 ευρώ για ένα ζευγάρι σανδάλια. Για κάθε επιπλέον ζευγάρι η χρέωση είναι 4,5 ευρώ. Για κάθε δερμάτινη τσάντα ή σακίδιο η χρέωση είναι 11 ευρώ.

Γενικά

Η εταιρεία μας δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανωτέρα βία ή σε γεγονότα που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της εταιρείας. Ενδεικτικά, αναφέρονται καθυστερήσεις που μπορεί να οφείλονται σε απεργίες, ενδιάμεσους χώρους φόρτωσης – εκφόρτωσης, ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. απαγόρευση απόπλους των πλοίων από λιμάνια). Στην περίπτωση τυχόν καθυστερήσεων η εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραλάβετε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό.

Δικαίωμα υπαναχώρησης / Επιστροφή προϊόντος

Ο πελάτης δύναται να επιστρέψει εντός 14 ημερολογιακών ημερών το προϊόν προκειμένου να αλλαχθεί το μέγεθος ή το χρώμα του ή ακόμη και το είδος του. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιβαρύνουν τον πελάτη.
Η εταιρία δικαιούται να δεχτεί την αλλαγή του προϊόντος μόνο εάν το προϊόν έχει επιστραφεί στην εταιρεία αυστηρά εντός του παραπάνω χρονικού ορίου και στην περίπτωση που δεν υπάρχει φθορά και συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς.
Μπορείτε να κάνετε μέχρι δύο αλλαγές σε κάθε προϊόν.

Σημαντικό:

Η εταιρία μας δικαιούται να δεχτεί την αλλαγή του προϊόντος μόνο στην περίπτωση που το προιόν δεν έχει υποστεί κάποια φθορά και συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς.
Για να επιστρέψετε την παραγγελία σας θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε τον αριθμό παραγγελίας και να συμπληρώσετε το “έντυπο επιστροφής” που θα βρίσκεται μέσα στο δέμα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναφέρει στο “έντυπο επιστροφής” τον λόγο που επιθυμείτε να προβείτε σε αλλαγή (χρώματος, μεγέθους ή είδους) και επίσης να σημειώσετε το επιθυμητό προϊόν που θέλετε να λάβετε. Χωρίς αυτές τις λεπτομέρειες η αλλαγή προϊόντος δεν μπορεί να γίνει, για αυτόν τον λόγο παρακαλούμε να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει και συμπεριλάβει στο δέμα σας το “έντυπο επιστροφής”.